5 Fotografie tips voor online webshop/website of Bol/Amazon account

Productfotografie in 2021 is niet meer alleen een product gefotografeerd op een witte achtergrond. Tegenwoordig heeft iedere e-commerce bedrijf een online pagina naast de website/webshop die optimaal wordt bijgehouden, om zoveel mogelijk potentieel klanten te bereiken wordt er visual content gecreëerd voor platforms zoals instagram, Facebook ect. Wij zullen jouw vandaag 5 gouden tips geven waar je op kan letten om de beste visuele content te creëren voor jouw bedrijf.

1) Product schoon en vlekkenloos

Dit is een gouden tip als het aankomt als je producten aan het fotograferen bent die voor groot gedeelte bestaan uit glas of reflecterende oppervlaktes, denk hierbij aan flesje parfum, geur kaarsen en wijnflessen. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt, voor en na het positioneren van het product op de oppervlakte maak deze grondig schoon, zorg er voor dat er geen vingerafdrukken, stof of vlekken achter blijven op het item die je aan het fotograferen ben. Deze kleine vlekjes of stofdeeltjes zijn op de foto nog beter te zien dan met blote oog.

2) De juiste apparatuur

Voor productfotografie heb je niet een geheel ingerichte studio nodig. Een witte achtergrond of een andere kleur die je wilt gebruiken een camera, een statief en eventueel studio belichting heb je deze niet dan kan je dit ook met de juiste natuurlijke belichting doen. Zoek een grote raam waar genoeg licht door heen komt, zet je podium op en positioneer deze naar voorkeur zo kan je bijvoorbeeld er voor kiezen om het licht via de rechterkant te laten binnen komen en aan de linkerkant kan je gebruik maken van een wit stuk foamboard deze zal de binnen komende licht weerkaatsen en zorgen voor een even belichting.

3) Bijwerken en Retouch

Foto’s maken gebeurt voor 80% op je camera en overige 20% doen we met behulp van editing programma’s zoals Lightroom of Photoshop. Hoe langer je bezig bent met het maken van foto des minder tijd je bezig met editen hier van. Eventueel kleuren en kleine schoonheidsfoutjes foutjes kan je corrigeren met behulp van Photoshop.

4) Rule of third

Dit is een vuist regel of terwijl een bewezen wijze om een effectief foto te maken. Zorg ervoor dat de rasters te zien zijn op je camera scherm positioneer dan je product op een van de snijpunten. Studies hebben bewezen dat een kijker eerder kijken naar een van deze snijpunten dan recht in het middel. Voor een product foto op een witte achtergrond is geld deze regel niet. “Studies have shown that when viewing images that people’s eyes usually go to one of the intersection points most naturally rather than the center of the shot,” says founder of Digital School Photography, Darren Rowse.

5) Maak meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken

Ben je klaar met het maken van je foto’s? wacht dan nog even met opruimen van je set maak meerdere foto’s van meerdere hoeken. Soms zijn we zo toegewijd aan het beeld dat we willen maken waardoor we vergeten dat er meerder mogelijkheden zijn. Je zou positief verbaasd zijn als je hier 15-20 min langer en van meerdere hoeken uitprobeert, zo heb je ook meer beeld materiaal om te posten op je social media kanaal.